miercuri, 25 martie 2015

Bujori

BUJORII
Bujorul este o planta perena, foarte iubita datorita frumusetei florilor si parfumului lor specific, chiar daca le putem admira pentru scurt timp in gradina, dar si prin frumusetea plantei fara flori, ce orneaza gradina pana toamna tarziu.

Planta
Bujorii formeaza tufe dese, cu inaltime de pana la 90 cm, frunzele isi schimba culoarea din rsiatic in verde inchis lucios, fiind o planta care infrumuseteaza gradina chiar si fara flori.

Florile bujorilor
Florile bujorilor au culori variate: bujor alb, bujor roz, bujorul rosu, bujorul visiniu si bujorul galben sau combinatii intre aceste nuante. Una dintre caracteristicile speciale ale sale este parfumul florilor de bujor, deosebit si foarte intens la unele soiuri.

Inflorirea bujorilor
Bujorul este o planta rezistenta atat iernilor geroase cat si verilor secetoase si cu o viata indelungata, infloreste primavara tarziu pana la inceputul verii, florile tin de la sfarsitul lui mai pana in iunie.

Ingrijirea bujorilor
Bujorii prefera locurile in plin soare din gradina, inflorirea lor depinde de zilele cu soare din luna mai. Inflorirea poate intarzia in cazul perioadelor fara soare. Bujorii trebuie udati bine, mai ales in perioada verii cand se formeaza mugurii pentru anul urmator. Fertilizarea se efectueaza primavara cu mranita.

Bujorul floarea bogatiei
Bujorul este una din cele mai cultivate plante pentru flori, asta inca din cele mai vechi timpuri. Originar din china, bujorul are o simbolistica speciala in cultura chineza, prin faptul ca cea de-a patra luna din an este numita “luna bujorului”. Bujorul este si un simbol al prosperitatii si bogatiei. Aceasta simbolistica isi are originea in vechi timpuri, cand planta era cultivata doar de cei instariti. Denumirea bujorului in limba chineza se traduce prin floarea bogatiei.

Bujorii ofera o companie pe masura crinilor si trandafirilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu